Gode råd

11 gode råd fra din fodplejer Lone Brinch

By juli 2nd, 2023No Comments

1. Tænk på dine fødder når du køber sko

Glade fødder handler først og fremmest om, at der er plads til fødderne i skoene. Derfor skal du huske på fødderne og ikke kun falde for farven eller modellen på de nye sko. Det er her vigtigt, at du afmåler størrelsen på skoen ud fra din længste tå, som langt fra altid er storetåen.

Gode redskaber til at sikre, at skoene skaber ordentlig plads til dine fødder er, at prøve eller købe nye sko om eftermiddagen. Dette skyldes, at dine fødder ofte hæver i løbet af dagen. Så ved at du prøver skoene om eftermiddagen, sikre du på bedste vis, at der er ordentlig plads til dine fødder hele dagen igennem. Du kan eventuelt aftegne din fod på et stykke tyndt pap, klippe det ud og tage det med ned til skoforretningen. Her kan du stikke den udklippede paptegning af dine fødder ned i skoen. Hvis ikke der skabes folder på aftegningen, er du sikker på, at dine fødder passer de nye sko.

Et par fødder og et par røde sko

2. Forebyg yderligere med indlægssåler

Du kan udover at finde de bedste sko skabe supplerende effekt med gode indlægssåler. Indlægssåler kan sikre, at du ikke går skævt og dermed være med til at forebygge deformiteter, ømme fødder, knæ og hofte problemer.

3. Vask af dine fødder

Ingen er glade for sure tæer, så vask gerne dine fødder hver dag. Men undgå for varme og for lange bade, selvom det kan være dejligt. Det varme vand og varigheden er med til at opløse og udtørre huden på fødderne. Derfor anbefaler jeg, at dine fødder ikke skal udsættes for varmt vand i mere end 10 min.

4. At tørre fødderne ordentligt

Når du har vasket dine fødder, er et godt råd at tørre dem ordentligt med et håndklæde – specielt mellem tæerne er vigtigt. Er dine håndklæder for tykke til at kunne komme ordentlig ind mellem tæerne, kan du bruge køkkenrulle i stedet. Har du svært ved at nå ordentligt ned til tæerne –  kan du med fordel benytte din hårtørre. Det er vigtigt at tørre fødderne ordentligt for at fjerne fugten, da fugt er grobund til fodsvamp og neglesvamp.

Håndklæder i forskellige farver

5. Brug aldrig en almindelig fodfil

Har du hård hud under fødderne – så brug aldrig en fodfil. Dette skyldes, at filen er hård mod din hud, som gør, at din hud så prøver at beskytte sig selv, ved at danne endnu mere hård hud. I stedet for en fodfil anbefaler jeg, at du bruger en pimpsten – som er et naturprodukt – der fjerner hård hud mere skånsomt. Det er vigtigt at pimpstenen er våd og dine fødder er våde, når du bruger pimpstenen.

6. Hold pause med neglelak/gelllack

Dine negle har brug for luft ellers risikerer du neglesvamp. Derfor kan du med fordel holde pause med neglelak/gelllack i vintermånederne – når fødderne alligevel er gemt væk i de varme vinterstøvler eller hjemmesko.

Gode råd til fødder hold pause med neglelak/gelllack

7. Brug negleolie hver dag

Brug en ordenligt negleolie hver dag – dine negle vil takke dig for det. Det er nærende for dine negle og med til at skabe sunde og stærke negle, hvor du minimere chancen for, at neglene flækker og flosser. Endnu bedre kan du vælge en negleolie, som er med til at beskytte mod neglesvamp.

Gode råd til fødder brug negleolie hver dag

8. Skift gerne strømper hver dag

Ligesom at det er en god ide at vaske fødderne hver dag, er det selvfølgelig også en god ide at skifte strømperne. Vi mennesker sveder også igennem fødderne og derfor sætter der sig også bakterier i vores strømper. Det er derudover en god idé at vælge strømper der ikke strammer. Hertil så vidt muligt, er det en god ide at vælge strømper der er svedtransporterende eller lavet i naturmaterialer som bomuld, uld eller bambus. Bambus er et specielt godt materiale til strømper, da de føles kølige og så er det let for huden at ånde igennem. Derudover indeholder bambus fibre anti-bakterielle stoffer.

Gode råd til fødder skift gerne strømper hver dag

9. Klip af neglene

Klip altid dine tånegle lige over og aldrig ned langs siden. Hvis du klipper neglene ned langs siden, skaber du en øget risiko for betændelse og nedgroede negle.

10. Brug en god fodcreme

Efter et bad – kan du forkæle dine fødder med en god creme til fødderne. Men undgå, at smøre cremen mellem tæerne, da det er et sted på fødderne, hvor der ikke må være for meget fugt, da fugten – som tidligere beskrevet  – er grobund for fod- og neglesvamp.

Person der holder en beholder med cream

11. Lav jævnligt fodgymnastik

Fodgymnastikken er med til at holde dine led og muskler i gang, så de ikke bliver for stramme og stive.

Vis mig nogle gode øvelser
Gode råd til fødder lav jævnligt fodgymnastik

God fornøjelse med din fodpleje.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('rel') #1 /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('rel') #2 /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<link rel="icon...', 'https://minfodp...') #3 /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!DOCTYPE html>...', 'https://minfodp...') #4 /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Cor in /var/www/minfodplejer.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373